Al meer dan bijna 40 jaar een begrip in Paterswolde

rolfes dierenspeciaalzaak 37In 1985 nam Bertus Rolfes, de vader van de huidige eigenaar René, de dierenwinkel over van de toenmalige eigenaar Gijs ter Velde. In de jaren '70 kwamen de dierenwinkels opzetten, met name hondenmanden –en brokken werden steeds populairder. Het is niet verwonderlijk dat juist hondenvoer populair werd. Ruim vóór de tijd van de dierenwinkel bedreef Piet Jager in het pand een graanhandel, waar veel boeren over de vloer kwamen. Zij kregen als eerste voer voor honden mee naar huis. Vanuit hier werd het concept dierenwinkel geboren, waarna al snel óók dieren werden verkocht aan de Hoofdweg 176 in Paterswolde.

René startte op jonge leeftijd met werken in de dierenspeciaalzaak, hij was 15 jaar toen hij de eerste kneepjes van het vak leerde. Na zijn schoolperiode werkte hij eerst een jaar in loondienst, waarna hij rolfes dierenspeciaalzaak 40op 26-jarige leeftijd vennoot werd, het maakt dat René al 27 jaar in de winkel werkt.

In 1998 werd de winkel gemoderniseerd tot hetgeen dat het tot heden is gebleven: een dierenspeciaalzaak met dorps karakter en een gemoedelijke sfeer. "Voor mij is het altijd een uitdaging geweest om met de tijd mee te gaan, maar om tegelijkertijd het karakter van de winkel te behouden", aldus René. De ondernemer vindt bovendien de omgang met mensen het mooiste wat zijn zaak brengt.

Contact

Heeft u vragen over onze winkel of producten?

U kunt ons telefonisch bereiken:
050 309 24 91
of u mailt ons via:
 

Hoofdweg 176
9765 CJ Paterswolde